קניות בניו יורק – גן עדן לחובבי השופינג
איך שלא תסתכלו על זה, קניות בניו יורק הן חלק בלתי נפרד מחווית הביקור בעיר המדהימה ועמוסת האטרקציות הזו. נכון, היא לא זולה ולא תמצאו בה לרוב מציאות של ממש. ועדיין, בניו יורק הקניות הן אטרקציה בפני עצמה, חלק מהותי בחוויה התרבותית של העיר ומשהו שגם מי שלא נוהג להסתובב עם שקיות קניות ביום יום צריך לעשות.
ה-אזורים לעשות שופינג בניו יורק
קניות בניו יורק, כמו ביעדים אחרים בעולם, הן (גם) עניין של גיאוגרפיה. אפשר לחלק את זה לשתי קבוצות עיקריות.
האפשרות הראשונה היא לרכוש איפה שכל המי ומי רוכשים, באזורים שהפכו לאייקונים תרבותיים של ממש. השדרה החמישית (Fifth Avenue) של ניו יורק עונה על ההגדרה הזו בדיוק. בשדרה עמוסת החנויות הזו (ובעיקר החל מרחוב 34 ועד רחוב 59) תמצאו שלל חנויות מותגים, כשמקום ניכר תופסות חנויות המעצבים למיניהם – המחירים בהתאם. אם אתם מחפשים מחירים מעט נוחים יותר, גשו לרחובות ה-36 וה-37 מערבית לשדרה, בה המחירים מעט נוחים יותר. תוכלו גם למצוא בגדי מעצבים.
אזור יוקרתי אחר לקניות בניו יורק הוא שדרת מדיסון (Madison Avenue), המתפרסת בין הרחובות 57 ל-85. בשדרה היוקרתית ביותר בעיר פזורות חנויות בוטיק ומעצבים של כל המותגים המובילים: אם בא לכם לשטוף את העיניים בפריטים של פראדה, קלוין קליין או דולצ'ה וגבאנה, זהו המקום. אופנה מודרנית, צעירה וייחודית תמצאו בסוהו (Soho), העמוסים בבוטיקים ובגלריות אומנות, אך גם בסניפים מקומיים של רשתות בינלאומיות דוגמת Topshop או Forever 21. מכיוון שבסוף השבוע האזור עמוס גם בתיירים, המלצה מועילה עבורכם יכולה להיות תזמון הביקור בסוהו דווקא לאמצע השבוע.
מרכזי הקניות השווים של ניו יורק
מבחינת מרכזי קניות ספציפיים, חובבי השופינג פשוט לא יוכלו לוותר על ביקור ב-Bloomingdale's, כלבו הנחשב למפורסם ביותר בעיר. בשבע הקומות של הכלבו תמצאו בו הכל מהכל, כולל ביגוד, מוצרי קוסמטיקה, כלי בית, מתנות ועוד. המחירים נוטים להיות יקרים, אך מציאת סיילים היא לא בהכרח משימה בלתי אפשרית. בנוסף, ברכישות מעל 50 דולר ומעלה – ורוב האנשים שמגיעים למרכז הקניות העצום הזה עוברים את הרף – ניתן לקבל מתנה קטנה במרכז המבקרים.
את מיטב האופנה העילית תמצאו ב-Saks Fifth Avenue, חנות כלבו שממוקמת מול מרכז רוקפלר. החנות מציגה לראווה את מותגי העל העולמיים במחירים יקרים. לא בטוח שתוכלו או שתרצו לרכוש אותם, אך בהחלט לבקר בין החנויות ואפילו להתנסות במדידה של פריט אחד או שניים. Macy's הוא בית כלבו במנהטן שמציע רשימה פשוט אינסופית של פריטים, עם כל מה שרק תחשבו עליו. המחירים גבוהים, אך יש הנחה לתיירים המציגים דרכון זר.
https://www.youtube.com/watch?v=zO-iiCjdRpQ
מקום נוסף שהפך לאייקון של ממש הוא בית התכשיטים טיפאני'ז (Tiffany & Co), שמוכר כמובן עקב סרט הקולנוע "ארוחת בוקר בטיפאני". זהו מקום בו תוכלו לשטוף את העיניים בפריטים יוקרתיים ומעוצבים, גם אם בלי לרכוש דבר. בארניז (Barney's) הוא בית כלבו המתמקד באופנה עילית. זהו המקום ללמוד על כל מה שחם בניו יורק (ולכן גם בעולם כולו), כשמספר פעמים בשנה יש סיילים שהופכים את הרכישות למעט נוחות יותר.
אזורים זולים יותר לקניות בניו יורק
בניו יורק, כמו בערים רבות אחרות, מגלים שככל שמתרחקים מהמוקדים התיירותיים (לרוב – תרתי משמע) המחירים יורדים. זה לא מקרי שמרכזי הקניות ובתי הכלבו הנחשבים לזולים יתר – ושוב, צריך לזכור שהמונחים האלה הם יחסיים – נמצאים בקצוות העיר. כזה למשל הוא –Woodbury, מרכז אאוטלטים הנמצא במרחק של כ-45 דקות ממנהטן. זהו מקום ענקי בו אפשר לרכוש מוצרים בכמויות מסחריות. באופן יחסי למרכזי הקניות ה"מסורתיים" של ניו יורק הוא כמובן זול יותר. בניו ג'רזי נמצא אאוטלט מוצלח מאד העונה לשם Jersey Garden's, בו חנויות של מוצגים מובילים במחירים נוחים. שימו לב שבמפת המקום ניתן למצוא קופונים, שיש אפשרות לקבל חוברת קופונים עם הצגת הקופון ושבמקום הזה לא משלמים מס נוסף על הרכישות.
גם באזורים מבוקשים של ניו יורק תמצאו כמה מקומות מעניינים במיוחד. ליד מרכז הסחר העולמי החדש נמצאת Century 21, רשת עודפים ומציאות שהמחירים בה אטרקטיביים כמעט יותר מכל מקום אחר בניו יורק, בטח אם בוחנים מקומות בהם הסחורה היא איכותית. מחפשי המחירים המשתלמים רצוי שיבקרו גם ב-Jack's 99 Cent, שאמנם לא מציגה מותגים אבל בהחלט פריטים איכותיים במחירים אטרקטיביים. גם בניו יורק יש את הצ'יינה טאון (Chinatown) שלה, כשבמקרה הזה מדובר על יופי של מקום לעשות קניות. באזור יש שכונות ודוכנים שמציעים הרבה מאד פריטים. המחירים נוחים, אם כי צריך לזכור שהסיכויים שתיתקלו בזיופים גבוהים מאד.
חוויה אותנטית ומשתלמת של קניות תוכלו לקבל בשווקים של ניו יורק. שוק מסקרן מאד עונה לשם הלא כל כך מושך "מטבחו של השטן" (Hell's Kitchen Flea Market), ובו המון פריטים מכל קטגוריה אפשרית – אתם מוזמנים להתרשם מהסחורה ולנסות להתמקד. Chelsea Market הוא שוק פופולארי נוסף שמהווה גן עדן לחובבי האוכל, עם שלל מאכלים שניתן לטעום במקום או להביא כמזכרת הביתה.
לא מוכר אבל זול מאוד – איזור הקניות של 28th & Broadway
לא זול. אבל יש אבל
אם תגיעו לאזורים התיירותיים של העיר, סביר שתגלו במהרה שהמחירים של קניות בניו יורק הם הכל חוץ ממשתלמים. ניתן עדיין לעשות זאת ופשוט להסתובב בחנויות גם מבלי להוציא את הארנק יותר מדי (אמרנו כבר שזו חוויה תרבותית), אך עליכם לדעת שאפילו בניו יורק יש דרכים לחיסכון. חובב הקניות הממוצע יודע בוודאי שטיימינג הוא הכל בתחום, כך שניתן למצוא לא פעם מבצעים משתלמים בתקופות שונות לאורך השנה. התקופה האולטימטיבית לדעתם של רבים היא החודשים שלפני חג המולד, בהם החנויות השונות יוצאים בסיילים משתלמים. המועד שנחשב לטוב ביותר לקניות העיר הוא תחילת חודש ינואר.
אופציה אחרת לחיסכון היא לרכוש פריטים בחנויות יד שנייה: נכון, בחלק מהמקרים (בגדים) זה לא ימשוך את התייר הישראלי, אך יש מוצרים אחרים באיכות גבוהה שניתן למצוא גם מיד שנייה ובמחירים נוחים. בסוהו תמצאו מספר חנויות המוכרות מוצרים מיד שנייה וכך גם בכיכר יוניון (Uniou Square). אופציה אחרת לחיסכון כלכלי היא מכירה של פריטים מתצוגה, מה שאפשר בימי מכירות מיוחדים המשתנים בכל חנות (חפשו את המונח Sample Sales).
הקופונים עובדים חזק מאד בניו יורק, כך שאם הנחתם את ידיכם על חוברת קופונים אפשר לראות מה יש בה: מי יודע, אולי תמצאו בה הנחה למשהו שחשבתם לרכוש בחנות שהכנסתם לתוכנית הביקור שלכם. יש בנוסף לכך אפליקציות ייעודיות שמציגות קופונים בארצות הברית בכלל ובניו יורק בפרט, דוגמת אפליקציית Retailmenot.
עצות כלליות במסע שופינג בניו יורק
כדי שלא יהיו לכם הפתעות, אתם צריכים לקחת בחשבון שבניו יורק חוקי המשחק ביחס לקניות שונים ממה שאתם מכירים. הבלבול העיקרי נובע מכך הוא שמחירי הפריטים המצוינים בוודאי על גביהם עשויים שלא להיות המחירים הסופיים של הרכישה, וזאת מכיון שיש להוסיף מס רכישה. בקופה תוכלו לראות מה בדיוק המחיר הסופי של הרכישה, כשמומלץ לברר כבר בכניסה לחנות האם יש מס נוסף על המוצרים.
בניו יורק תוכלו למצוא המון פריטים ייחודיים, כך שמומלץ לבקר גם ברשתות המוכרות – כן, כולל הרשתות שיש להן סניפים גם בישראל. הסיבה לכך היא שרשתות אלה מציעות בכל אזור, כולל בניו יורק, פריטי לבוש ייחודיים המותאמים לאווירה ול"שיק" של אותו מקום. עוד נקודה חשובה למתכנני השופינג בניו יורק: חלק ניכר מחנויות הבגדים של ניו יורק אינן פועלות לכל אורך היום, בלשון המעטה. חנויות רבות נפתחות בשעות הצהריים (שתיים עשרה) ונסגרות לקראת שמונה בערב. קחו זאת בחשבון בתכנון הטיל שלכם בעיר, כשאתם בוחרים היכן ומתי לערוך שופינג בניו יורק.
2 תגובות
רציתי לדעת אם יש Primark בניו יורק? תודה מראש
יש סניף של פריימארק (Primark) בסטייטן איילנד (לא רחוק ממנהטן) וגם אחד בניו ג'רזי.
תוכלי למצוא עוד מידע באתר שלהם.